fbpx
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Δωρεάν 30' Συμβουλευτική για την επιχείρησή σου
  •  

Facebook Shops: Η υπηρεσία που αλλάζει το E-commerce!

Το Facebook φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο του E-commerce, μετά την ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας των Facebook Shops. Τι είναι αυτό ακριβώς; Μέσω της συγκεκριμένης λειτουργίας, το Facebook επιτρέπει σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να πουλάνε απευθείας τα προϊόντα τους μέσω των εφαρμογών Facebook και Instagram.

Facebook Shops Example

Τα πρώτα βήματα είχαν ήδη γίνει μέσω του Marketplace του Facebook, αλλά και στο Instagram, όπου μπορούσες να δεις το Store μίας επιχείρησης και να μεταβείς στο εκάστοτε προϊόν. Η έξαρση του Κορονοϊού, όμως, ανέτρεψε πολλά πράγματα στον επιχειρηματικό κόσμο και έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη για online παρουσία και συγκεκριμένα της λειτουργίας ενός Eshop. Και εδώ είναι που έρχεται το Facebook να δώσει την απάντηση με τα Facebook Shops.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν δωρεάν τον λογαριασμό τους και στην συνέχεια να επιλέξουν τον κατάλογο και τα προιόντα που θέλουν να παρουσιάσουν στο κοινό. Η δημιουργία του προφίλ ολοκληρώνεται με την επιλογή φωτογραφίας εξωφύλλου και παλέτας χρωμάτων. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν το Shop, να αποθηκεύσουν προϊόντα ή και να αγοράσουν.

Facebook Shops Example 2

Σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός πως οι χρήστες θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για οποιοδήποτε θέμα προκύψει μέσω του Messenger, Instagram Direct ή WhatsApp. Ειδικά από την στιγμή που ετοιμάζεται η ενσωμάτωση των προγραμμάτων πιστότητας, με συστήματα πόντων και ανταμοιβών, τα οποία πολύ συχνά βασίζονται στην επικοινωνία μεταξύ της επιχείρησης και του καταναλωτή.

Όσο για τα επόμενα βήματα του Facebook, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πως σύντομα θα είναι διαθέσιμες και οι απευθείας αγορές από τα Live Videos!

Αν θέλεις να μάθεις πως να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά το Facebook Page σου τότε επικοινώνησε μαζί μας!

Διάβασε ακόμα

Οι συμβουλές που χρειάζεσαι.

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και κράτα την ενημέρωση στα χέρια σου.

Επικοινώνησε μαζί μας

Ας μιλήσουμε σήμερα για όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί αύριο!